Haftanın ilk gününden tüm izleyenlerime ve misafirlerime selamlar sevgiler
İnşallah huzurlu bereketli bir hafta olması dileğiyle başlayalım bugünkü postumuza
Bugünkü tarifim vişne soslu irmik tatlısı hem hafif hemde nefis bir tatlı
Ben fazla şekerli sevmediğim için irmikli kısımda 1 bardak şeker kullandım
Yok ben tatlı severim bir bardak az olur derseniz şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Malzemeler
1 litre süt
8 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Vişne sosu için
1 paket vanilyalı puding
Vişne suyu
Ara kat için
Kakaolu bisküvi
Vişne sosu için vanilyalı pudingin üzerinde yazan ölçüden yarım bardak eksik olacak şekilde
vişne suyuyla hazırlayıp bir kenara alalım.
Yani pudingin üzerine 3,5 su bardağı yazıyorsa siz 3 bardak kullanın
Başka bir tencereye irmik,şeker,hindistan cevizi ve sütü alalım ve koyulaşıp
kaynayana kadar karıştıralım
Pişen irmik tatlımızın içine vanilyayı ilave edelim karıştıralım
Dikdörtgen borcanım tabanına irmik tatlısının yarısını döküp yayalım üzerine kakaolu
bisküviden bir sıra dizelim
Bisküvinin üzerine kalan irmik tatlısını döküp düzeltelim ve tekrar kakaolu bisküviden bir sıra daha dizelim
En üstüne pişirdiğimiz vişne sosunu döküp üzerini düzeltelim ve soğuyunca buzdolabına kaldıralım
3-4 saat dolapta dinlenen tatlımız servise hazır
Vişne sosu soğuyup katılaşmadan hızlıca diğer işlemleri yapmanızı tavsiye ederim
soğuduğu zaman bisküvilerin üzerine yaymakta zorlanırsınız
Mümkünse irmikli ve vişne sosunu aynı anda hazırlamanızı tavsiye ederim
No comments:
Post a Comment