Friday, April 18, 2014

VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI





Haftanın ilk gününden tüm izleyenlerime ve misafirlerime selamlar sevgiler


İnşallah huzurlu bereketli bir hafta olması dileğiyle başlayalım bugünkü postumuza


Bugünkü tarifim vişne soslu irmik tatlısı hem hafif hemde nefis bir tatlı


Ben fazla şekerli sevmediğim için irmikli kısımda 1 bardak şeker kullandım


Yok ben tatlı severim bir bardak az olur derseniz şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz


Malzemeler


1 litre süt


8 çorba kaşığı irmik


2 çorba kaşığı hindistan cevizi


1 su bardağı şeker


1 paket vanilya


Vişne sosu için


1 paket vanilyalı puding


Vişne suyu


Ara kat için


Kakaolu bisküvi





Vişne sosu için vanilyalı pudingin üzerinde yazan ölçüden yarım bardak eksik olacak şekilde


vişne suyuyla hazırlayıp bir kenara alalım.


Yani pudingin üzerine 3,5 su bardağı yazıyorsa siz 3 bardak kullanın


Başka bir tencereye irmik,şeker,hindistan cevizi ve sütü alalım ve koyulaşıp


kaynayana kadar karıştıralım


Pişen irmik tatlımızın içine vanilyayı ilave edelim karıştıralım


Dikdörtgen borcanım tabanına irmik tatlısının yarısını döküp yayalım üzerine kakaolu


 bisküviden bir sıra dizelim


Bisküvinin üzerine kalan irmik tatlısını döküp düzeltelim ve tekrar kakaolu bisküviden bir sıra daha dizelim


En üstüne pişirdiğimiz vişne sosunu döküp üzerini düzeltelim ve soğuyunca buzdolabına kaldıralım


3-4 saat dolapta dinlenen tatlımız servise hazır


Vişne sosu soğuyup katılaşmadan hızlıca diğer işlemleri yapmanızı tavsiye ederim


soğuduğu zaman bisküvilerin üzerine yaymakta zorlanırsınız


Mümkünse irmikli ve vişne sosunu aynı anda hazırlamanızı tavsiye ederim

No comments:

Post a Comment