Un Helvasının bende ayrı bir yeri vardır.Nedense çok severim ...Arada bir sırf kendim için bile yaparım.Ama bu ,çok başka bir un helvası.Sanki helva değilde pişmaniye yer gibisiniz .Pişmediği içinde , teremyağın o muhteşem kokusu ve tadını sonuna kadar hissediyorsunuz.Türk kahvesinin yanında tadına doyum olmuyor benden söylemesi....Bir deneyin bakalım, sizde benimle aynı fikirleri paylaşacakmısınız:)))
malzemeler:2,5 bardak un
2 bardak pudra şekeri
250 gr teremyag
1 bardak incecik öğütülmüş ceviz(İsteğe bağlı)
Unumuzu teflon bir tencerede iyice kokusu gidene kadar kavuruyoruz.Unumuzu kavururken bir yandan da teremyağımızı kaynatıyoruz.Kavrulan unumuzu bir karıştırma kabına alıyoruz.Üzerine pudra şekerimizi istersek cevizi ve kızgın teremyağımızı ekleyip elimizi yakmamaya dikkat ederek iyice karıştırıyoruz.İyice karıştığından emin olduktan sonra ,borcama çok sıkı bir şekilde bastırarak yayıyoruz.Bu şekilde iyice soğuduktan sonra , ufak karelere kesip servis yapıyoruz
No comments:
Post a Comment